Monday, November 1, 2010

Badan Berasid Punca Segala Penyakit


Keperluan Makanan dan Minuman Harian Anda.
SEPATUTNYA MAKANAN DAN MINUMAN YANG KITA AMBIL SEHARIAN ADALAH 20% BERASID DAN 80% BERALKALI

MAKANAN BERASID
  •     Nasi
  •     Daging
  •     Roti
  •     Mee
  •     Biskut
  •     Kuih muih
  •     Makanan ringan
  •     Kuning telur
  •     Kekacang
  •     Makanan laut

MINUMAN BERASID
  •     Semua jenis kopi
  •     Semua jenis minuman mengandungi air batu
  •     Minuman berkarbonat ( bergas )
  •     Ais krim
  •     Minuman cordial
  •     Teh
  •     Air hujan

MAKANAN BERALKALI

  •     Sayur-sayuran yang ditanam secara organik
  •     Buah-buahan yang ditanam secara organik
  •    Rumpai laut
  •    Herbal
  •    Putih telur

MINUMAN BERALKALI

  •     Jus buah-buahan organic
  •     Susu segar
  •    Minuman berasaskan herba
  •    Air zam-zam
  •    Air Mineral ( pH 7.5 ke atas )

Kenyataan : Dr. Regner Beng ( Pakar Kesihatan A.S )
Dr. Zhang Jia Rui ( Pakar Makanan Seimbang A.S )


SEMEMANGNYA CARA PENGAMBILAN MAKANAN DAN MINUMAN SEHARIAN DI KALANGAN KITA ADALAH DALAM KEADAAN YANG TERBALIK 80% BERASID DAN 20% BERALKALI. DENGAN ITU KITA PERLU MENGAMBIL MAKANAN KESIHATAN YANG BERALKALI YANG BOLEH MENEUTRALKAN ASID BERULANG KALI DAN MEMPUNYAI TAHAP pH YANG TINGGI.