Sunday, March 10, 2013

Melawan Penyakit Dengan Garam Buluh KLS.

Percaya atau tidak badan kita setiap saat tubuh kita semakin lemah melawan penyakit? Tubuh kita sering diserang pelbagai bakteria,virus & potogen yang terdapat di udara, dalam makanan,minuman & tempat kita tinggal. Dan malangnya kita seringkali "Kalah' dalam melawan penyakit yang datang menyerang kita.


Semakin kita berusia, tubuh kita akan kehilangan Antibodi yang disebabkan oleh Pencemaran,Penghawa dingin, Tekanan Emosi, Permakanan yang tidak seimbang kandungan Asid & Alkalinya, Merokok, Virus & sebagainya.

Penyakit Yang Bakal Tiba 
Kini telah ada Garam Buluh KLS yang mana telah terbukti dapat membuang toksin & Asid dalam badan. Garam Buluh KLS tidak sama dengan garam biasa kerana ia diproses dengan cara tradisional untuk mendapatkan Mineral yang banyak manakala garam biasa mempunyai kadar bahan kimia yang tinggi terutamanya Klorin, yang digunakan dalam proses menutihkan garam.

Garam Buluh KLS telah menjalani proses pembakaran sebanyak 9 kali untuk mendapatkan garam yang bermutu & kaya dengan mineral semula jadi.


KEKURANGAN MINERAL PUNCA SEGALA PENYAKIT
*Kenyataan Oleh Prof. Dr. Linus Pauling (2 Kali Pemenang Nobel Award)

GARAM BULUH KLS SATU-SATUNYA MAKANAN KESIHATAN YANG MERUPAKAN MAKANAN HARIAN YANG BOLEH DICAMPURKAN PADA MINUMAN, MASAKAN DAN BOLEH DITABURKAN PADA BUAH-BUAHAN UNTUK MENAMBAH KELAZATAN.

Keistimewaan Garam Buluh.
  1. Ia 100% dari bahan semula jadi
  2. Mengandungi 70 hingga 80 jenis zat galian (Mineral)
  3. Bersifat Alkali
  4. Anti Oksida
  5. Mempunyai tahap Ph 10.44
  6. Mempunyai tanaga Bio

Fungsi Garam Buluh
  • Meneutralkan Asid dalam badan.

  • Meneutralkan bahan kimia dalam badan.

  • Membuang toksin dalam badan.

  • Membantu menyerap vitamin yang diambil dgn lebih berkesan.

  • Memberi lebih tenaga pada tubuh badan.

  • Membantu menyelesaikan pelbagai masalah kesihatan.

    Cara Penggunaannya 

    • Bancuh 1 peket Garam Buluh KLS dengan 450ml air (Ukuran cawan mug). Jika terasa terlalu masin,tambahkan sedikit air.
    • Sesuai dibancuh dengan semua jenis air kecuali air berkarbonat (Air bergas),minuman kordial & minuman keras. 

    Sukatan Penggunaan
    • Bagi orang yg sihat 1 hingga 2 peket sehari
    • Bagi ahli sukan, 2 hingga 3 peket sehari.
    • Bagi mereka yg menghidap Darah Tinggi, Asma, Lelah, Semput, Angin Ahmar,Masalah Tulang, Masalah Jantung & Masalah Buah Pinggang....1 peket sehari.
    • Bagi penghidap Kencing manis, 2 hingga 3 peket sehari.