Sunday, November 7, 2010

Apa Itu Garam Buluh KLS


Garam Buluh HKIII dihasilkan melalui cara pembuatan garam buluh tradisional negara Korea sejak turun temurun beribu-ribu tahun lamanya. Ia dibuat dengan mengisi garam laut asli dari pantai barat Korea ke dalam batang buluh yang dewasa berumur 3 tahun ke atas, kemudian ditutupkan mulut batang buluh dengan tanah liat merah dari kawasan gunung pendalaman. 
Dengan menggunakan resin pain sebagai bahan pembakaran, batang-batang berisi garam tersebut dibakar berulang kali ( 8 jam setiap kali) pada suhu 900 - 1500 darjah Celsius bagi menyingkirkan logam berat dan toksin yang terdapat dalam garam.

Zat galian yang diperlukan oleh badan kita tidak boleh diproses dalam badan. Kita hanya boleh dapat zat galian yang diperlukan oleh badan melalui makanan atau minuman. Justeru itu, garam buluh HKIII adalah pilihan yang tepat untuk anda khasnya untuk masalah-masalah yang berikut:

  • Membantu vitamin dan enzim memproses metabolisma sel-sel.
  • Membentuk struktur protein dan enzim.
  • Meningkatkan daya pertahanan badan.
  • Menyeimbangkan PH badan kita, ia boleh meneutralkan toksin badan seperti urid asid atau gastrik perut yang berlebihan.

    Zat galian adalah elemen yang penting dalam pertumbuhan tulang, otot-otot, organ-organ dan darah.
    Berkesan untuk toksin, radang atau jangkitan.
    Mengatasi penyakit mata, hidung , Telinga dan gusi.
    Mengelak dari penyakit kronik seperti masalah jantung, tekanan darah tinggi,kencing manis atau masalah buah pinggang.

    Dapatkan Garam Buluh dalam pek Percubaan Hanya RM50.00 termasuk kos penghantaran.

    Monday, November 1, 2010

    Badan Berasid Punca Segala Penyakit


    Keperluan Makanan dan Minuman Harian Anda.
    SEPATUTNYA MAKANAN DAN MINUMAN YANG KITA AMBIL SEHARIAN ADALAH 20% BERASID DAN 80% BERALKALI

    MAKANAN BERASID
    •     Nasi
    •     Daging
    •     Roti
    •     Mee
    •     Biskut
    •     Kuih muih
    •     Makanan ringan
    •     Kuning telur
    •     Kekacang
    •     Makanan laut

    MINUMAN BERASID
    •     Semua jenis kopi
    •     Semua jenis minuman mengandungi air batu
    •     Minuman berkarbonat ( bergas )
    •     Ais krim
    •     Minuman cordial
    •     Teh
    •     Air hujan

    MAKANAN BERALKALI

    •     Sayur-sayuran yang ditanam secara organik
    •     Buah-buahan yang ditanam secara organik
    •    Rumpai laut
    •    Herbal
    •    Putih telur

    MINUMAN BERALKALI

    •     Jus buah-buahan organic
    •     Susu segar
    •    Minuman berasaskan herba
    •    Air zam-zam
    •    Air Mineral ( pH 7.5 ke atas )

    Kenyataan : Dr. Regner Beng ( Pakar Kesihatan A.S )
    Dr. Zhang Jia Rui ( Pakar Makanan Seimbang A.S )


    SEMEMANGNYA CARA PENGAMBILAN MAKANAN DAN MINUMAN SEHARIAN DI KALANGAN KITA ADALAH DALAM KEADAAN YANG TERBALIK 80% BERASID DAN 20% BERALKALI. DENGAN ITU KITA PERLU MENGAMBIL MAKANAN KESIHATAN YANG BERALKALI YANG BOLEH MENEUTRALKAN ASID BERULANG KALI DAN MEMPUNYAI TAHAP pH YANG TINGGI.